hirdetés

Jávorantilop született a debreceni állatkertben. Csak úgy potyognak a fogva tartott vadak utódai. A kilenc hónapnyi vemhesség után megszületett borjú a család hatodik tagja. A fiatal jövevény nevét pedig a látogatók adhatják majd.  

jávorantilop debrecen

A kis jövevény egészséges, a patások újszülötteire jellemző módon a születést követően néhány órával már lábra állt és jó étvágya van. Testvérei, a tavaly született Estrella és Zoard kíváncsian figyelik minden mozdulatát  a bébiantilopnak. A jávorborjú már birtokba is vette az Afrika-panoráma külső kifutóját, így a látogatók már láthatják a szépen cseperedő állatot.

A debreceni állatkert szeretné, ha a nőstényt a látogatók segítségével közösen neveznék el. A javaslatokat a Debreceni Állatkert és Vidámpark Facebook-oldalán kommentben várják, az ötletek közül a gondozók fognak választani.

A jávorantilop (Taurotragus oryx) Afrika lakója, Dél- és Kelet-Afrika füves, fákkal gyéren borított szavannáin él. A világ második legnagyobb antilopfaja, egy kifejlett jávorantilop bika akár az egytonnás súlyt és a 180 centiméteres marmagasságot is elérheti.