hirdetés

Távozik posztjáról Vaszily Miklós, MTVA vezérigazgatója. A közmédia vezére az Echo TV-hez igazol a hónapok óta tartó pletykák szerint, azaz Mészáros Lőrinc médiabirodalmát fogja felépíteni. Így minden bizonnyal nézett és jó műsorok lesznek a mostani  beszélgetős, okoskodós, nemzeti megmondogatós műsorok helyett.

 

vaszily2Vaszily 2015. augusztusa óta dolgozott a közmédia vezérigazgatójaként, előbb megbízottként, majd 2016 októberében véglegesítették. 2016 tavaszán az ő irodájában találtak lehallgató készüléket, később nyomozás indult.

Vaszily 1996-ban végzett a Budapesti Közgazdasági Egyetemen, 1997-ben pedig az ELTE jogi karán diplomázott. 2001-től a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. vezérigazgatója volt, 2005-től az Index.hu Zrt. vezérigazgatója lett. 2007-től a társaságok vezetése mellett a tulajdonos Közép Európa Média Zrt. vezérigazgató-helyettesi tisztét és igazgatósági tagságát is betöltötte. 2010 februárjától 2014 novemberéig az Origo Zrt. vezérigazgatója volt, az ő igazgatása alatt kellett távoznia az Origo éléről Sáling Gergő főszerkesztőnek.