hirdetés

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfit hétfőn a Debreceni Ítélőtábla – közölte a táblabíróság szóvivője. Az ügyben egyszer már volt ítélet, akkor a Fideszes politikus nő fiát ítélték el, de kiderült más az elkövető.

 

Fórizs Ildikó elmondta: a tábla jóváhagyta a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét, de nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés helyett nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek D. Lajost. A vádlott feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

D. Lajos a debreceni fideszes önkormányzati képviselő szomszédjában történő építkezésen dolgozott segédmunkásként, és 2007. április 6-a estéjén is a környéken tartózkodott. Úgy döntött, hogy kifosztja az egyedül élő asszonyt, ezért a kerítést megbontva, egy feszítővas segítségével bemászott az udvarra. A zajra a nő felébredt, mire D. Lajos agyonverte őt a feszítővassal. Eközben alkarjával leszorította a képviselő nyakát, akinek halálát is gégesérülés okozta.

A gyilkosság miatt korábban az áldozat fiát első fokon 12 év fegyházra ítélték, de másodfokon új eljárást rendeltek el, majd felmentették.

A most elítélt D.Lajos tagadta bűnösségét és hangoztatta nem az igazi gyilkost ítélték el.

Bár a férfi még a képviselőnő fia ellen indított eljárás soán képbe került és elismerte a gyilkosságot,  de nem igazán foglalkoztak vele. Így fordulhatott elő, hogy az áldozat fia évekig volt börtönben ártatlanul és majdnem másodfokon is elítélték volna, hacsak ki nem derül, lehet nem ő a gyilkos.