hirdetés

Rémálom a Buckingham palotában. Koronavírusos lett II. Erzsébet királynő, pedig óvták mindentől. Feltehetőelg a trónörökös Károly herceg fertőzhette meg édesanyját.

 

Miután kiderült, hogy Károly és az édesanyja találkoztak egymással Erzsébet szigorú megfigyelés alá került, ám sajnos most bekövetkezett az, amitől tartottak a királyi palotában. A királynő koronavírusos lett elkapta a kórt.

A Buckingham palota bejelentette, hogy a királynőnek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Egyelőre az idős uralkodónak enyhe, megfázásszerű tünetei vannak. Erzsébet még egy ideig karanténban marad, de digitálisan továbbra is folytatja a teendőit. Jelenleg az uralkodó a windsori otthonában lábadozik, az orvosai folyamatosan megfigyelik – írja a BBC.

A királynőt eddig folyamatosan figyelték, miután kiderült fia koronavírus-fertőzése. Károly egyébként már másodjára kapta el a covidot. Először a nagy-britanniai koronavírus-járvány első hullámának kezdetén, 2020. március 25-én jelentette be a Clarence House, hogy a walesi herceg megfertőződött. A trónörökös a mostani megbetegedése után enyhe tüneteket észlelt magán, felesége, Kamilla cornwalli hercegnő később szintén pozitív koronavírus-tesztet produkált.

(Horváth Szabolcs)