hirdetés

Tarol a magyar kultúra és konyha Svájcban. Legalábbis a montreaux-i karácsonyi vásáron. A svájci Montreux-ban zajlik épp a világ egyik legfelkapottabb karácsonyi vására, amelyen idén a magyar programok a legnépszerűbbek közt vannak – nyilatkozta Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár.

Montreux, 2015. november 21. A Svájcban élõ magyarokból álló Pannónia Néptánccsoport mûsora a montreux-i karácsonyi vásár megnyitóján 2015. november 21-én. A 21. alkalommal megrendezett svájci vásár díszvendége Magyarország. MTI Fotó: Sütõ Balázs

Az államtitkár szerint a magyar kiállítók tökéletesen teljesítették a szervezők kérését, autentikus konyhával és népünk hagyományainak felelevenítésével. A vásárba Európa minden régiójából érkeznek látogatók, az információk szerint a kedvencük a bográcsgulyás, s eddig közel ötezren kóstoltak bele a magyar konyha remekjeibe, de további háromezer vendégre számítanak az ünnepek közeledtével.

Idén 21. alkalommal rendezik meg a vásárt, amely minden évben egy-egy ország arcvonulatát képviseli. Az utóbbi évek alatt volt már Kanada és Oroszország is, most végre a magyarokon volt a sor.

(Fotó: MTI)