hirdetés

Lebuktak a rekord méretű szürkeharcsát fogó orvhalászok, így nem sokáig örülhettek a ritka zsákmányuknak és a szemük előtt lebegő busás bevételnek. A kiérkező rendőrök tetten érték az elkövetőket. A szürkeharcsa kifogása decembertől február végégig tilalom alatt van.

 

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két tiszaburai lakos ellen. A két férfi Kiskörénél, a Tisza folyó 392. folyamkilométerénél csónakból horgászott 2021. január 23-án 13 óra körül, és a folyóból egy 56,5 kg súlyú, 212 cm hosszú szürkeharcsát fogtak ki – írja a police.hu.

A jogsértők a kifogott halat telefonon eladásra kínálták egy halétteremnek, azonban a kiérkező egyenruhások a vendéglőnél tetten érték a feltételezett elkövetőket, akiket elfogtak és előállítottak a Kiskörei Rendőrőrsre. A nyomozók a két férfit gyanúsítottként kihallgatták, továbbá a szürkeharcsát lefoglalták.

A szürkeharcsa 2020. december 1. és 2021. február 28. közötti időszakban fogási tilalom alá eső halfaj, annak kifogása tilos.

Azt, hogy a rendőrök miképp tudták meg, hogy az orvhalászok hova viszik a tiltott portékát eladásra nem tudni pontosan, de feltehetőleg kizárhatjuk, hogy lehallgatták a két orvhalászt. Bár ki tudja még ez is lehet.

(turi)