hirdetés

10 évre kitiltották a pofozkodó Will Smith-t. A színész rövid nyilatkozatában úgy fogalmazott: elfogadja és tiszteletben tartja az Akadémia döntését. Az azonban elgondolkodtató, hogy Smith feleségének betegségével poénkodó Rock egy ejnye bejnyél sem kapott.

 

Az Amerikai Filmakadémia 10 évre kitiltotta Will Smith-t az Oscar-gálákról, miután a színész az idei díjkiosztón lekevert egy pofont a színpadon Chris Rocknak – írja a Reuters.

Mint ismeretes a színész azért adott egy pofont Chris Rocknak, mert Smith feleségének kopaszságával viccelődött.

“A 94. Oscar-díjátadón számos olyan embert ünnepeltünk, akik hihetetlen munkát végeztek az elmúlt évben. Ezeket a pillanatokat azonban beárnyékolta az az elfogadhatatlan és káros viselkedés, amelyet Smith úr színpadon tanúsított”
– nyilatkozta David Rubin, a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia elnöke és Dawn Hudson, az Akadémia vezérigazgatója.

Smith egy rövid közleményben reagált a történtekre és a büntetésre.

“Elfogadom és tiszteletben tartom az Akadémia döntését” – fogalmazott a színész, aki néhány napja lemondott az akadémiai tagságáról, és nyilatkozatban kért bocsánatot Rocktól, az Oscar producereitől, a jelöltektől és a nézőktől.

(Balu )