hirdetés

Állítólag a horvát Nacional című hetilap szerint a horvát nemzetbiztonsági szolgálat meghiúsította a MOL-hoz köthető külföldi ügynökök műveletét. Minderről a Magyar Nemzet is beszámolt. A MOL szerint badarság az egész. 

hernádi-orbán

Műveleti terep volt a MOL horvátországi érdekeltsége állítólag. Sőt, kémkedtek a magyar ügynökök a horvát vezetőkre, hátha sikerült némi kompromittáló adathoz jutni.

Hogy sikerült-e ilyet begyűjteni az állítólagos magyar kémeknek, nem tudni. Az azonban tény, hogy a MOL és a horvát kormány között elmérgesedett a viszony, s ez az eset is ezt bizonyítja. Arról sem jött információ, hogy a magyar kémek ellen indult-e esetleg bármiféle eljárás? Vagy őrizetbe vették-e őket?

Természetesen a MOL–INA háború első felvonása a magyar olajos vezér, Hernádi Zsolt ellen indított korrupciós eljárás volt, ami még most is zajlik kint Horvátországban, s ami miatt Hernádi hébe-hóba felkerül az Interpol körözési listájára.

A Nacional lap szerint az ügynökök titokban felvételt készítettek horvát állami vezetőkről és az INA olajvállalat igazgatóságáról – közli a Magyar Nemzet szerint a Nacional.

A horvát lap szerint a „titkos kémtámadást” a horvát kormány magas rangú tisztviselői, egy kormánytanácsadó, valamint az INA két igazgatósági tagja ellen szervezték. A cél kompromittáló adatok beszerzése volt zsarolás céljából. Ez megfelel az államcsíny definíciójának – írják.

Szollár Domokos, a MOL kommunikációs igazgatója azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a Nacional komolytalan lap, a cikk értesülései pedig olyan szinten alaptalanok, hogy nem is kívánnak azokkal foglalkozni.