hirdetés

Tévés hirdetésben, reklámban jelentette be Jack Warner, hogy mindent elmond a FIFA zűrös ügyeiről. Nemcsak a vesztegetésekről, hanem arról is, hogy miként manipuláltak választási eredményeket például Trinidad és Tobagoban. Azaz Blatter emberei pentitók lesznek inkább mintsem  börtönbe kerüljenek súlyos  évtizedekre.  

jack warner

A múlt héten kirobbant botrány egyik kulcsfigurája, a korábbi végrehajtó bizottsági tag, az amerikai Chuck Blazer után a szervezet egykori trinidadi alelnöke, Jack Warner is kész kitálalni a lemondását kedd este bejelentő svájci Joseph Blatter elnök és a FIFA piszkos ügyeiről.

Régóta hallgattam, de többé nem fogok – mondta Jack Warner egy hazájában vetített tévéreklámban, amely az Ez vérre megy címet viselte.

Féltem az életem. Ennek ellenére a birtokomban lévő bizonyítékokat, felvételeket, dokumentumokat és számlákat kész vagyok átnyújtani a megfelelő személyeknek. Az említett dokumentumok feltehetőleg a FIFA-hoz kötődő pénzügyi megállapodásokról szólnak, illetve a nemzetközi szövetségnek a 2010-es Trinidad és Tobagó-i parlamenti választásokban játszott szerepét is megvilágíthatják. – Blatter tudja, miért bukott el, s még egy valaki… én! – tette hozzá Warner.

Innen már nincs visszaút, a halál sem állítja meg az elinduló lavinát. Jack Warner egyike annak a 14 tisztségviselőnek, illetve cégvezetőnek, akiket az amerikai igazságügyi minisztérium múlt szerdán bűnszövetkezet működtetésével vádolt meg, amelyhez több mint 150 millió dollárnyi (41,5 milliárd forintnyi) vesztegetési pénz futott be.

Trinidad és Tobagóban őrizetbe vették Warnert, majd egy nappal később óvadék fejében szabadlábra helyezték. A korábbi végrehajtó bizottsági tag, az amerikai Chuck Blazer tanú volt az eljárások során. Két évvel ezelőtti vallomását most hozták nyilvánosságra. Az egykori játékvezető beismerte, az 1998-as és 2010-es vb helyszínének kapcsán többek közt ő maga is kenőpénzt fogadott el, hogy Franciaország és Dél-Afrika rendezhesse a világeseményeket.

Tisztán nyertük el a világbajnoki focitorna házigazda szerepét. Dél-Afrika nem fizetett le senkit sem a szavazatáért. Az FBI bármikor jöhet hozzánk, készen állunk válaszolni a felvetődő kérdésekre, és mindenben együttműködünk – reagált a vádakra Fikile Mbulala, a Dél-afrikai Köztársaság sportminisztere.