hirdetés

Úgy tűnik készülhetett a meggyilkolt Észak-Koreai diktátor testvére a merényletre. Kim Dzsongnam táskájában ugyanis megtalálták a halálát okozó méreg ellenszérumát a hatóságok. Nem tudni miért nem használta.

kim jong xKim Dzsongun februárban meggyilkolt féltestvérének, Kim Dzsongnamnak a táskájában megtalálták annak az idegméregnek az ellenszerét, amivel végül végeztek vele, írja a BBC. A táskájában talált 12 üvegcsében atropin volt, állapította meg most egy toxikológiai vizsgálat. Ez azt is jelentheti, hogy Kim Dzsongnam készült arra, hogy esetleg ilyen módszerrel próbálják megtámadni.

A biztonsági kamerák is felvették, ahogy az éppen Makaóba tartó Kim Dzsongnamot két nő megtámadta a Kuala Lumpur-i repülőtéren még február 13-án. A kezükről Kim arcába és szemébe kentek valamilyen anyagot, mielőtt elsiettek a helyszínről. A 45 éves férfi rögtön segítséget kért a biztonságiaktól, de már a reptér orvosi szobájában eszméletét vesztette, és a kórházba szállítás közben a mentőben meghalt. A malajziai rendőrség bejelentette, hogy VX idegméreg nyomát találták meg a férfi arcán és szeménél.