hirdetés

Rabok szöktek meg egy német börtönből. A négy elítélt a börtön autóműhelyének kazánházán keresztül oldott kereket. Kibújtak a falon tátongó lyukon, majd átmásztak a szögesdrót alatt – írta a Deutsche Welle.
Berlin, 2017. december 28. A berlini igazságügyi hivatal által közreadott, megfigyelõ kamera által készített felvétel a Berlin-Plötzensee börtönbõl megszökõ rabokról 2017. december 28-án. Négy elítéltnek sikerült megszöknie a fegyintézet autójavító mûhelyének kazánházából, aminek a falán egy lyuk tátongott. (MTI/EPA/Berlini igazságügyi hivatal)A portál úgy tudja, hogy mind a négy szökött rab bejelentkezett reggel a Berlin-Plötzensee börtön autószerelő műhelyébe, ahol dolgoztak, és ahol három börtönőr is vigyázott rájuk. Később bekéredzkedtek a kazánházba – amelyet egyébként zárva tartanak -, majd kalapáccsal és sarokcsiszolóval nekiestek a szellőzőnyílásnak.

Addig ütötték a falat, amíg akkora lett a lyuk, hogy mind a négyen ki tudtak mászni rajta.

A rabok 27 és 38 év közöttiek, akik rablásért, zsarolásért és testi sértésért kerültek börtönbe. Az egyik biztonsági kamera felvette, ahogy a négy rab kimászik a lyukon.

A német rendőrség közölte: egyelőre nem találják a szökevényeket.