hirdetés

Véres mészárlás Szerbiában. Öten meghaltak, legalább húsz sebesült van Begaszentgyörgyön, Nagybecskerek közelében egy családi drámában. Állítólag szerelemféltés torkollott a véres tragédiába.

A police tape is seen in a cordoned area at a cafe after a shooting during a local festival in the village of Zitiste, north of Belgrade, Serbia in this still image from video taken July 2, 2016.   Courtesy of N1 via REUTERS TV

Öt ember meghalt, legkevesebb húsz megsebesült a kelet-vajdasági Begaszentgyörgy (Žitište) egy kávéházában, ahol egy férfi géppisztollyal kezdett lövöldözni – közölte a rendőrség szombaton. A támadás szombat éjszaka egy óra negyvenkor történt.

A Nagybecskerektől (Zrenjanin) húsz kilométerre található település rendőrsége elfogta a 38 éves Z. S.-t, aki feleségét, annak barátnőjét és még három vendéget ölt meg. Négyen súlyosan megsérültek, a sebesültek között fiatalkorúak is vannak.

Nebojša Stefanović belügyminiszter szombat reggel az üggyel kapcsolatban csak néhány részletet közölt, egyebek mellett azt, hogy az elfogott támadó törvényellenesen birtokolta a fegyvert, ugyanakkor nem volt előjele annak, hogy hasonló támadásra készülne, korábban semmilyen rendőrségi ügye nem volt.

A gyanú szerint féltékenységről van szó – mondta a miniszter.

(Fotó: Reuters)