hirdetés

Már áll a bál az Eb-n. Angol és orosz szurkolók csaptak össze csütörtökön éjszaka Marseille-ben, a rendőrség könnygáz bevetésével tudott csak rendet tenni, és ez még csak a kezdet.

Football hooligans  Football riots  Football violence

Szemtanúk szerint a botrány a dél-francia város régi kikötőnegyedének egyik bárja előtt történt, és a készenléti rendőrök hamar véget vetettek a mintegy 200 huligán verekedésének. A helyszínre éjfél után érkeztek ki a mentők, de a rendőrség sérültekről nem tett említést, csak annyit közölt, hogy két embert vett őrizetbe.

Az angolok a helybéliekkel is összetűzésbe keveredtek, mivel ugyancsak a régi kikötőben a brit és ír kocsmák előtt olyan gúnydalokat énekeltek, mint „Iszlám Állam, merre vagy” – utalva ezzel a tavaly november 13-án Párizs több pontján történt terrortámadásokra. Az incidens során két angol szurkoló és négy rendőr megsérült.

A 130 ember életét követelő párizsi robbantások és lövöldözések óta Franciaországban rendkívüli állapot van érvényben. A merényleteket az Iszlám Állam nevű terrorszervezet követte el.

Az angol futballszurkolók már az 1998-as világbajnokság alatt is okoztak botrányt Marseille-ben, akkor is a helyi lakosokkal keveredtek összetűzésbe.

Az angol és orosz csapat szombaton este 21 órakor játszik egymással a B csoport első fordulójában.

(Fotó: Daily Mail)