hirdetés

A péntek éjszakai török puccskísérlet halálos áldozatainak száma már 90-re nőtt. Az Anadolu török állami hírügynökség szombaton Twitter-oldalán azt is közölte, hogy 1154-en megsebesültek. Az al-Dzsazíra azt közölte, Ankarában ismét béke van.

török puccs

Egy illetékes szombat délelőtt azt mondta, hogy már 1563 katonát vettek őrizetbe Törökország-szerte a puccskísérlettel kapcsolatban.

Közben az Anadolu állami hírügynökség azt jelentette, hogy mintegy 200 katona fegyvertelenül elhagyta az ankarai katonai főparancsnokságot, és megadta magát a rendőrségnek.

Azonban az éjszakai hatalomátvételnek feltehetőleg további áldozatai lesznek az eddigi 90 fő helyett. S minden bizonnyal fel kell készülni Erdogan megtorló lépéseire is, és lehet, több olyan személy is érintett lesz, akiknek semmi közük nem volt a puccshoz.

Szombat reggelre visszatért a nyugalom Ankarába az éjszakai puccskísérlet után – számolt be a helyszínről az al-Dzsazíra pánarab hírtévé tudósítója. Elmondása szerint a török főváros fölött még a légierő gépei járőröznek, de harcok zaját már több órája nem hallani. A dohai központú hírtévé honlapján arról számolt be, hogy a puccsisták már csak az ország néhány pontján tartják magukat.

Ettől függetlenül most Törökországból kijutni nem egyszerű, mert a légitársaságok nehézkesen üzemelnek. Aki teheti, ne arrafelé menjen pihenni, nyaralni most egy jó ideig.

(Fotó: AFP)