hirdetés

Aggódik az amerikai média a közelgő Hanna és Isaias hurrikánok miatt. Azonban a várva várt drámának és itéletidőnek egyenlőre jele sincs Miami partjainál. Tudósítónk Német Attila az óceán partján várja, a már csak 1-es minősítésű vihart, igaz mindezt napozva teszi.

 

Aggódik egész Amerika és a helyi média is az érkező két hurrikán miatt. Hanna és Isaias már elhagyta a Bahamákat és Florida felé tart.

Tudósítónk Németh Attila éppen ezért kivonult hurrikán váróba, nézőbe. Szerencsére elmondhatjuk, hogy még jó, hogy vitt napernyőt magával, meg fürdőnadrágot !

Szerencsére hoztam, napernyőt, naptejet, napágyat. Süt a Nap, kellemes idő van. A szél sebessége maximum 20 mérföld, azaz ez messze van a beharangozott nagy hurrikán érkezésétől, igaz a szakértők szerint majd csak éjszaka ér ide. Azonban amennyire el lehet látni szabad szemmel úgy tűnik a két hurrikán nem fogja érinteni sem Miamit és Fort Lauderdale-t sem. Azaz pánikra semmi ok. Természetesen az amerikai kollegák nem örülnek a hurrikán mentes időnek, hiába vonultak ki közvetítőkocsik és kamerák tucatjaival. Az pedig engem személyesen is lenyűgözött kimondottan napozás közben, hogy amikor picit esett az eső, ahogy a tévések mind kirohantak a stábautókból esőkabátban, hogy bejelentkezzenek és elmondhassák, hogy itt a hurrikán, megjött. De itt nem fog tombolni a hurrikán, most már 1-es fokozatúra minősítették le Hannát is és Isaiast is.  – mondta  Fort Lauderdale homokos partjáról az Esti Újság helyi tudósítója, Németh Attila.

A média érdeklődése és türelmetlen várakozása érthető picit, mert 1851 óta először történt meg, hogy egyszerre két hurrikán is kialakult az Atlanti-óceánon augusztus elején.

Hanna és Isaias azonban nem fog a hurrikánfigyelők történelem könyveibe bekerülni és a katasztrófa tiruzmus is elmarad úgy tűnik, legalábbis Miamiban és Fort Lauder Dale-ben.

( Németh A. )