hirdetés

Újabb lövéseket adtak le a riói olimpia lovasversenyeinek helyszínén, ahol a Nemzetközi Olimpiai Bizottság  növeli a biztonsági erők létszámát. Töltényeket is találtak állítólag. Azt, hogy ki szórakozik és rémisztgeti a sportolókat, nem tudni. 

Policemen patrol the Rocinha slum during the "Shock of Peace" operation to install Peacekeeping Unit (UPP) in Rio de Janeiro November 13, 2011. The introduction of the peacekeeping program in the region is part of the effort crack down on crime and ensure the security as the city prepares to host 2014 World Cup soccer matches and the 2016 Olympic Games.    REUTERS/Sergio Moraes (BRAZIL - Tags: CRIME LAW CIVIL UNREST)Szombaton ugyanezen a helyszínen a sajtósátort érte találat, ezúttal pedig az istállóba csapódtak lövedékek. Sérültekről nem érkeztek jelentések. A rendezőbizottság közleménye szerint az olimpia biztonsági szolgálata vizsgálja az esetet, s hangsúlyozta, a biztonság a legfontosabb, így növelik az óvintézkedéseket.
Azt nem szabad elfelejteni, hogy a lovaspálya szomszédságában katonai terület található, ahol gyakran tartanak éleslövészetet.