hirdetés

Halálosan megfenyegették a szépséges topmodellt Anna Durickát, Borisz Nyemcov meggyilkolt orosz ellenzéki politikus ukrán barátnőjét – közölte az ukrán főügyészség, amely intézkedéseket rendelt el a nő személyi védelmének biztosítására.

 anna duricka

A 24 éves ukrán modellt, a gyilkosság szemtanúját többször is halálosan megfenyegették ismeretlenek, amióta Moszkvából hazatért a családjához Kijevbe. Az ukrán főügyész utasította a rendőrséget, tegyen meg minden szükséges lépést a szemtanú életének és testi épségének biztosítására, valamint gyilkossági kísérlet miatt indítson nyomozást ismeretlen tettes ellen – áll az ügyészség közleményében.

A hatóságok nem közöltek részleteket a Durickát ért fenyegetésekről. A főügyészség szóvivője szerint az ukrán rendőrség különleges alakulata biztosítja majd Duricka személyi védelmét.

Nyemcovot február 28-án este gyilkolta meg Moszkvában egy ismeretlen tettes, aki több lövést is leadott az ellenzéki politikusra. A bűncselekmény elkövetésének helyszínén Duricka is jelen volt, de állítása szerint nem látta barátja gyilkosát. Durickát több napig tartották őrizet alatt Moszkvában, mielőtt hazaengedték Ukrajnába.