hirdetés

Rég láttuk ilyen észnélküli bontást és rombolást, mint ami történt a Kínai Nagyfalnál. Kínai munkások ugyanis kotrógéppel estek neki és sikerült is a történelmi és kulturális építészeti építmény egy részét lerombolni. A romboló munkásokat letartóztatták.

Youyu megyében, Kínában sikeresen lebontotta pár munkás a Kínai Nagyfal egy részét. Bár senki sem kérte tőlük ezt a brutális munkát, ők mégis szinte tökéletesen elvégezték.  A munkások állítólag azért vágták keresztül a történelem egy fontos részét, mert a fal keresztezte az útjukat, ők pedig rövidebb úton akartak eljutni az építkezéshez, amin dolgoztak.

A hatóságokat augusztus 24-én riasztották, majd két embert vettek őrizetbe, amiért „visszafordíthatatlan lárokat okoztak” a kínai nagyfal,  Youyu megyében található szakaszában.

A kínai nagy fal 1987 óta a világörökség része. A fal első szakaszát időszámításunk előtt 210 körül kezdték építeni, és folytatták is építését a Ming-dinasztia 1600-as évekbeli fennállásáig. A fal nagy része, ami ma is áll, a Ming-dinasztia idején épült.

Egyes szakaszait már lebontották vagy megrongálták Kína távoli, vidéki területein: egy 2016-os jelentés szerint a nagy fal több mint 30 százaléka már teljesen eltűnt, és körülbelül csak 8 százalékát őrzik megfelelően.

A felelőtlen munkások minden bizonnyal súlyos büntetésre számíthatnak. Reménykedjünk, hogy nálunk pár munkás nem fogja lebontani a Parlamentet, vagy épp a Gellért-hegyet.