hirdetés

Görögország adott egy kis reményt. Engedélyezik ugyanis az európai uniós tagállamok és Izrael állampolgárainak, hogy beutazzanak az országba, ha már megkapták a koronavírus elleni oltást – közölte a turizmusért felelős minisztérium szóvivője.

 

Görögország kinyit azok előtt, akik már megkapták az oltásaikat. Így némi reményt adtak, bár elnézve magunkat, hogy mikor kapunk vakcinát , nos belenyugodhatunk , hogy az áhított utazásra júliusig is várhatunk. Persze akinek volt csókja, kapcsolata az már túl van az oltási problémán.

A görög turizmusért felelős minisztérium szóvivője hozzátette: az erről rendelkező kormányzati határozatot a nap folyamán nyilvánosságra hozzák.

A határozat szerint az oltási igazolvány birtokában nincs szükség karanténra és negatív koronavírus-tesztre sem.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor lépnek életbe az intézkedések.

A görög kormány az év eleje óta sürgeti egy európai uniós vakcinaútlevél létrehozását, hogy új életet lehelhessen a haldokló turizmusba, amely korábban a görög gazdaság ötödét tette ki.

Megfigyelők szerint az egyoldalú döntés célja, hogy fokozza a nyomást az Európai Unión. A tétlenséget megelégelve Lengyelország, Románia és Észtország is a göröghöz hasonló lépésre szánta el magát.

(ajtai)