hirdetés

Az ukrán államfő szerint választani kellett a járvány miatt a még külföldön maradt és az országon belül lévő 40 millió állampolgár biztonsága között. Aki nem ért haza Ukrajnába az már nem is fog.

 

Pénteken Ukrajna teljesen leállítja a nemzetközi utasszállítást, azaz lezárja határait saját állampolgárai előtt is, hogy így védekezzen az új koronavírus terjedése ellen – jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön.

Zelenszkij emlékeztetett arra, hogy két héttel ezelőtt felhívta az ukrán állampolgárokat, mihamarabb térjenek vissza Ukrajnába. Legtöbbjük ezt maga megoldotta, több mint 80 ezer ukrán pedig az állam segítségével tért haza. Az elnök úgy fogalmazott:

Most azonban már nincs idő tovább várni. Az ország vezetése nehéz választás elé került, választania kellett a még külföldön maradt és az országon belül lévő 40 millió állampolgár biztonsága között.

A koronavírus-járvány miatt múlt pénteken hirdetett vészhelyzetet Kijev. Az országban csütörtök estig összesen 162 koronavírusos megbetegedést regisztráltak a wolrdometers.info adatai szerint, 17 -et az elmúlt egy nap során. A halálos áldozatok száma 5.