hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta a kiskorúak elleni szexuális bűncselekményekért elítélt személyek egységes nyilvántartásáról szóló törvényt .A pedofilok fellélegezhetnek, mert a kémiai kasztrálás kikerült a törvényből.
A parlament által elfogadott törvény értelmében az ukrán igazságügyi-minisztérium vezeti majd azt a nyilvántartást, december 19-én. Ebbe belekerülnek majd a pedofília miatt elítéltek adatai, beleértve az elkövetett bűncselekményt és a lakcímüket is. Ha a nyilvántartásba bekerülőknek változik a lakcíme vagy munkahelye, kötelesek lesznek azt a rendőrséggel közölni. Ezeket az információkat a bíróság jogerős döntése alapján vezetik be a nyilvántartásba.

A jogszabály értelmében az adatokhoz a megyei ügyészségek és nyomozati szervek vezetőinek, ügyészeknek, nyomozóknak, valamint a rendőrség és az ukrán állami nyomozó hivatal más meghatalmazottjainak lesz hozzáférése. A nyilvántartáshoz emellett hozzájuthatnak az oktatási, egészségügyi és gyermekekkel foglalkozó, szociális intézmények is.

A törvény első olvasatában még szerepelt a pedofilok kémiai kasztrálása az elítéltek beleegyezésével, de ez a rendelkezés később kikerült a tervezetből.