hirdetés

Az FBI újra vizsgálni kezdte a Clinton Alapítványt – írta meg a New York Times az amerikai szövetségi nyomozóiroda nyomozására rálátó forrásokra hivatkozva. A lap elmondása szerint olyan tanúkat is kihallgatnak, akiket tavaly már kikérdeztek az alapítvány ügyeivel kapcsolatban.
FBIAz alapítvány a 2016-os elnökválasztás során került a középpontba, ugyanis azzal gyanúsítják őket, hogy politikai szívességekért cserébe fogadott el adományokat 2009 és 2013 között, abban az időszakban, amikor Hillary Clinton külügyminiszteri pozíciót töltött be.

Az FBI nyomozása akkor azzal zárult le, hogy semmilyen bizonyítékot nem találtak a korrupcióra.

A New York Times információi szerint az ügy újranyitása annak köszönhető, hogy Donald Trump elnök folyamatos telefonhívásokkal zaklatta ez ügyben az igazságügyi minisztériumot. Trump ellenzéke szerint az egész ügy arról szól, hogy Jeff Sessions legfőbb ügyész ezzel a manőverrel próbál az elnök kedvében járni, illetve lenyugtatni őt. A korábbi elnököknél nemigen volt szokás az FBI-t utasítgatni, Trump esetében viszont ez szinte mindennapos dolog – állítják a lap forrásai.