hirdetés

Szomorú évforduló a mai. 18 évvel ezelött ezen a napon érte terrortámadás New Yorkot. Rengeteg közel háromezer ember meghalt vagy épp eltűnt. Most pedig újabb és soha nem látott drámai fotók kerültek elő.

 

A 18 évvel ezelőtt történt merényletben közel háromezer ember vesztette életét. Dr. Emil Chynn a helyszínre érkező egyik orvos most nyilvánosságra hozta az akkor 2001.szeptember.11.-én készült fotóit, amelyeket a Világkereskedelmi Központ összeomlása után készített.

Az orvos éppen a kutyáját sétáltatta, amikor az ikertornyokba becsapódtak a repülőgépek. Chynn azonnal a helyszínre sietett, hogy segíteni tudjon.

Menet közben találkoztam önkéntesekkel, és harminc perc keresés után megtaláltuk az ikertornyokat, amik akkor már csak három emelet magasak voltak. A látvány borzalmas volt, az emberek megpróbálták eltakarítani a törmelékeket és a testrészeket a helyszínről. Gyorsan megtettem, amit tudtam, hogy segítsek mint első orvos a helyszínen – emlékezett vissza Chynn.

Az orvos egy héten keresztül önkénteskedett a terror sújtotta területen, ez idő alatt készítette a drámai felvételeket.

A következő napokban több ezer építőmunkás, elsősegélynyújtó és önkéntes gyűlt össze a Ground Zerónál, hogy felkutassák a túlélőket. Akkor még mindig lángok és porfelhők nehezítették a mentést.

A kövek alól 18 embert sikerült élve kimenteniük, több ezren azonban a törmelékek alatt ragadtak.

Rengeteg tűzoltó, rendőr és mentős kockáztatta az életét ezen a napon. A terror ugyan döbbenetet okozott azonban az amerikaiakat különös egységbe kovácsolta ezen dráma.