hirdetés

Komoly bajban Trump. Újabb nők jelentkeztek, akik azt állítják, hogy Donald Trump amerikai republikánus párti elnökjelölt évekkel ezelőtt szexuálisan zaklatta őket. Azonban az elnökjelöltet ez nem érdekli, ő azt szeretné, ha riválisa, Hillary Clinton drogtesztet adna.

trump x
Immár nyolc nő szerepel folyamatosan az amerikai televíziók képernyőin, valamennyien azt állítják, hogy Donald Trump hosszú évekkel ezelőtt kikezdett velük. Egy idős, őszes hajú nő csak annyit mondott el, hogy Trump a szoknyája alá nyúlt, egy negyvenes éveiben járó szőke nő pedig hosszas történetet olvasott fel arról, mi és hogyan történt vele. Az állítólagos zaklatások az 1990-es évek elején és 2006-ban történtek, Donald Trump valóságshow műsorának felvételei közben.
Donald Trump valamennyi történet valódiságát tagadta, két nőről kijelentette: annyira csúnyák, hogy ő soha nem is kezdett volna ki velük. A valóságshow-ban szerepelt nőről, Summer Zervosról pedig elmondta, hogy halványan ugyan emlékszik rá, de az előadott történet nem eshetett meg, mert, mint mondta: „én soha nem így éltem az életemet.”

A republikánus elnökjelölt kifejtette, hogy a vádakkal az általa életre hívott mozgalmat akarják megfojtani. Trump még pénteken azzal vádolta meg Carlos Slim mexikói milliárdost – aki 17,35 százalékos tulajdonrészével a The New York Times főrészvényese –, hogy ő irányítja a liberális lap ellene irányuló kampányát. Trump közölte: Slim a Clinton Alapítvány egyik adományozója. Erre a lapot kiadó Arthur Sulzberger közleményben reagált, leszögezve, hogy „Carlos Slim kiváló részvényes, aki teljes mértékben tiszteletben tartja a független újságírás szabta határokat”.

Trump szombaton reggel Twitter-üzenetben tudatta, hogy szerinte Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt kampánycsapata a média által erőteljesen hangsúlyozott, száz százalékig kitalált vádakkal megmérgezheti az amerikai választó gondolatait. Ezt rendbe kell tenni. Majd hozzátette: ezt a választást elcsalja a média, mert hamis és alaptalan vádakkal és nyílt hazugságokkal illet azért, hogy a csalárd Hillaryt válasszák meg.

Egy másik, szombat reggeli Twitter-üzenetében Trump ismét Hillary Clinton e-mail-botrányával foglalkozott, megismételve, hogy Clintont perbe kellene fogni és börtönbüntetésre kellene ítélni.
A republikánus elnökjelölt szombaton délután, az északkeleti New Hampshire államban lévő Portsmouth városban kampányolva egy gyűlésen felvetette: a jövő heti, sorrendben az utolsó elnökjelölti vita előtt gyógyszertesztet és drogtesztet kellene végezni Clintonon, mert szerinte „felpumpálják”, medicinákkal teszik alkalmassá a szereplésre.

Az elnökjelölti vitát szerdán a nevadai Las Vegasban tartják.