hirdetés

Újabb evakuálásra készülnek a folyamatos bombázások alatt lévő Azovstal acélműből. A Mariupol pokolban még több száz civil lehet de a heves harcok miatt ez nem könnyű feladat. Az ipari területet továbbra is egy maréknyi ukrán elszánt sereg védi miközben földig bombázták már őket az orosz rakéták.

 

Donyeck katonai kormányzója szerint megkezdődött a kimenekítés második fázisa a mariupoli acélgyárnál.

“Elmondhatom, hogy az evakuálás megkezdődött, de egyelőre többet nem akarok mondani. Inkább akkor tájékoztatnám a nyilvánosságot, ha már a kimenekítés befejeződött, mikor a különleges műveletnek már lesznek eredményei” – fogalmazott a CNN-nek Pavlo Kirilenko, Donyeck katonai adminisztrációjának a vezetője.

Hozzátette a katonai kormányzó, hogy az előző éjjel óta heves tüzérségi támadás éri az Azovsztal acélművet, “szisztematikus csapásokkal”, de az ukrán csapatok már áttörték a frontot az Azovsztal körül.

Kirilenko közölte a CNN-nel azt is, hogy körülbelül 200 civil van jelenleg a gyárkomplexumban, őket kellene kimenekíteni.

Az acélműnél harcoló Azov zászlóalj fotót is küldött, hogy milyen elképesztő erőkkel ostromolják és bombázzák az oroszok a területet.

 

( Nagy A.)