hirdetés

A német kancellár nem tud demonstrálni az IÁ ellen. Újabb futballmeccset fújtak le a terrorizmus veszélye miatt, ahol Angel Merkel is megjelent volna. A holland rendőrség lefújta a Hollandia–Németország barátságos futballmérkőzést, miután gyanús bőröndöt találtak a találkozónak helyszínt adó stadionban. Hannoverben pedig egy koncertet is majdnem lemondtak a TUI Arénában a hatóságok. Az ISIS és a rettegés mindenhol ott van már.

hannoveri stadion-reuters

Egy gyanús bőröndre egy és fél órával a kezdőrúgás előtt akadtak a hatóságok a Guardian szerint. A rendőrök azonnal lefújták a mérkőzést, a már stadionban tartózkodó szurkolókat pedig evakuálták. A stadionnál a párizsi merénylet áldozatairól is meg akartak emlékezni, egy élőlánccal.

Jörg Hoffmeister rendőrségi szóvivő elmondta, hogy egy gyanús tárgyat találtak a stadionban. A hatóságok arra kérték a szurkolókat, kis csoportokban, gyalog hagyják el a helyszínt. A stadion felé a villamosok nem közlekednek.

Jelentések szerint a hannoveri TUI Arénát is kiürítették a rendőrök, ahol a Söhne Mannheims elnevezésű banda tartott volna koncertet. Ezt később a TUI Aréna Facebook-oldalán cáfolták, de azt írják, a beléptetés nagyon lassan halad.

Bízom benne, hogy a rendőrség helyes döntést hozott. A biztonság mindenek felett áll – mondta Stefan Schostok hannoveri polgármester.

Az esti Hollandia–Németország barátságos mérkőzésen részt vett volna Angela Merkel német kancellár, Thomas de Maizière belügyminiszter, Sigmar Gabriel alkancellár és Heiko Maas igazságügyi miniszter.

Az eset négy nappal azután történt, hogy a párizsi terrortámadást végrehajtották az IÁ öngyilkos tagjai, akik közül egy fő még szökésben van.

(Fotó: Reuters)