hirdetés

Fordulatot vehet a Németországban megölt magyar szexmunkás gyilkossági ügye. Jelentkezett egy informátor, aki közölte az igazi gyilkos szabadlábon van. Az eddigi feltételezett elkövetőről így kiderülhet, hogy ártatlan.
német ,agyar prostiHiába bizonygatta ártatlanságát, senki nem hitt annak a 45 éves német mérnöknek, akit a magyar prostituált, Sissy meggyilkolásával vádoltak. A nő holttestét tavaly novemberben találták meg egy lakókocsiban Hohenhameln közelében. A negyvenéves Sissyt, azaz P. Erikát megfojtották.

A gyilkost sokáig keresték, a rendőrség még fantomképet is közzétett róla, a nyomravezetőnek átszámítva egymillió forintos jutalmat ajánlottak fel. A mérnököt fél évvel később fogták el. A rendőrség abból indult ki, hogy Matthias K. visszament a pénztárcájáért, mert azt hitte, a magyar nő ellopta, a vita hevében pedig végzett vele.

Az ügyben váratlan fordulatot hozott egy rejtélyes, 39 éves nő, aki a rendőrségnek küldött egy levelet. Ebben közölte, hogy a mérnök valójában ártatlan, és pontosan tudja, ki az igazi gyilkos. “Tovább nem tudom magamban tartani. A tettes egy harmincéves salzgitteri férfi, akinek a barátja látta az egész gyilkosságot. A 41 éves barát félt feldobni a gyilkost, ezért vállaltam én, hogy felfedem a kilétét. Még büszkélkedett is azzal, milyen könnyű gyilkosság volt” – áll a levélben, amit a a Bors a Shz.de portálra hivatkozva idéz.

A rendőrség a levélben írt információk alapján elfogta a férfit. Aznap éjjel a közel két méter magas férfi a barátjával érkezett a prostituált lakókocsijához. Az aktus után megölte, majd magához vette Sissy pénzét, telefonját, tévéjét. Ezt barátja a résnyire tárt ajtóból nézte. A férfi a halott nő nyakán taposott, barátját később fenyegetéssel vette rá a hallgatásra, de a férfi végül társára vallott.

Az ártatlanul bebörtönzött mérnököt felmentették, munkáltatója visszaengedte az állásába is. Az ügyészség pedig bocsánatot kért tőle, és a rácsok mögött töltött 176 napért napi 25 eurós sérelemdíjat fizetnek neki, azaz összesen 1,4 millió forintot. Az új gyanúsított egyelőre tagadja a gyilkosságot.