hirdetés

Rakétatámadásokra és területfoglalásokra kell felkészülni, de a városokat elkerülnék az orosz csapatok. Az orosz csapatok nem távoztak az ukrán határtól, sőt a NATO műholdas felvételei szerint egyre több katona van a térségben.

 

Oroszország továbbra is csapatokat vezényel az ukrán határhoz, és valószínűleg „korlátozott” katonai támadást indít az ország ellen – közölte szerdán az észt külügyi hírszerző szolgálat vezetője a Reuters-szel.

Az akció rakétatámadást és „kulcsfontosságú területek” elfoglalását jelentené Ukrajnában – mondta Mikk Marran, az észt külügyi hírszerző szolgálat főigazgatója.

„Jelenleg az a megítélésünk, hogy elkerülnék a nagy népességű városokat, mivel sok katonára van szükség az ilyen területek ellenőrzéséhez. De nincs világos képünk arról, hogy az orosz csapatok milyen módszereket aknáznának ki” – mondta Marran a sajtótájékoztatón.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára kijelentette, hogy a szövetség műholdas felvételekkel tudja bizonyítani, hogy a Kreml bejelentése ellenére az oroszok tovább folytatták a csapataik felvonultatását az ukrán határon.

(Csákány)