hirdetés

Iszlamista szélsőségesek robbantottak egy étteremnél Szomália fővárosában, Mogadishuban csütörtök este. Ezután behatoltak az épületbe, ahol a tűzpárbaj még jelenleg is tart.

robbantás egy szomáliai étteremnélAz al-Shabaab nevű iszlamista szervezet fegyveresei először gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantottak a tengerparti étteremnél, majd berontottak az épületbe – közölte a rendőrség.

A tűzpárbaj az utolsó hírek szerint még tart.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet hálózatához kapcsolódó al-Shabaab szóvivője is megerősítette, hogy megtámadták a Banadir éttermet, és most bent harcolnak.

A népszerű tengerparti étteremben történt támadásnak a legfrissebb hírek szerint eddig már két halálos áldozata és több súlyos sérültje van. Az épület a török nagykövetség mellett helyezkedik el.

Szemtanúk szerint két robbanást is hallottak, a második 90 perccel később történt. Az előzetes jelentések eddig 14 sérültről számoltak be.

Al-Shabaab már több támadást elkövetett Szomáliában, korábbi kijelentéseik alapján azzal a céllal, hogy megdöntsék a nemzetközileg támogatott kormányt Mogadishuban, mert sok szomáliai muszlim ellen elkövetett bűncselekményekért tartják őket felelősnek.

(Fotó: i24 News)