hirdetés

Nem tudni pontosan mi miatt de tűzharc tört ki az izraeli hadsereg és a libanoni síita Hezbollah egységei között a libanoni szíriai izraeli határnál.A fegyveres villongások hátterében az állhat, hogy egy hete izraeli trónok megöltek egy hezbollahos vezetőt Damaszkuszban.

 

Az izraeli  tévé értesülése szerint a Hezbollah egyik csoportja támadó akciót próbált végrehajtani a vitatott Seba ültetvények nevű területnél a libanoni-izraeli-szíriai határ háromszögében, amelyet az izraeli hadsereg sikeresen visszavert. A Hezbollah katonái a határ izraeli oldaláról lőttek izraeli katonákra. Az akció a Hezbollah válasza volt egy múlt héten Szíriában, Damaszkuszban végrehajtott izraeli légicsapásra, amelyben életét vesztette a Hezbollah egyik harcosa.

Ahol a tűzharc tört ki, az Esti Újság úgy tudja az egyik legfontosabb útvonala a marihuána csempészeknek, amely fő felvásárlója Izrael.

Az izraeli hadsereg felszólította a határ mentén élőket, hogy tartózkodjanak otthonaikban, és elrendelte a határ menti üdülő-létesítmények, kajakkölcsönzők bezárását.

 

(Cs.T.)