hirdetés

Brutális merénylet Koszovóban. Egy iskolabuszra nyitottak tűzet, amely során két diák és a busz sofőrje is életét vesztette. Ilyen esetre Koszovóban eddig nem volt példa.

Bosszúból ölhetett az a fiatal férfi, aki péntek este tüzet nyitott Koszovóban egy iskolabuszra megölve két gyereket és egy felnőttet – közölte a Kurir című lap.

A Kurir értesülése szerint az elkövető előzőleg illetlenül viselkedett a buszon, zaklatva a lányokat. A sofőr és az ellenőr ezért leszállíttatta a járműről. A fiatal férfi megvárta, míg a busz visszafelé indult és tüzet nyitott rá egy gépkarabélyból – tette hozzá a lap.

Az NTV orosz hírtelevízió szerint a koszovói rendőrség is bosszúból elkövetett cselekményt, nem pedig terrorcselekményt sejt a háttérben. Az eset Gllogjan településen történt. A golyózáporban életét vesztette a buszsofőr és egy 17, illetve egy 19 éves diák.

A maszkot viselő elkövető elmenekült a helyszínről, nagy erőkkel keresi őt a rendőrség. A helyi sajtó értesülései szerint a buszon utazó diákok albán nemzetiségűek voltak.

 

(Csákány)