hirdetés

Hatalmas tűz keletkezett Dubajban egy épülő toronyházban, a sejkség legnagyobb bevásárlóközpontja közelében. A környéket sűrű fekete füst lepte el.

 

kigyulladt toroyn DubaiA mostani tűz helyszínének közelében található az a luxushotel, amelyben 2015 szilveszterén lángok csaptak fel.

 

Egy szemtanú szerint a tűzoltók gyorsan a helyszínre értek, és megkezdték az oltást. Szinte percenként lehetett hallani robbanásokat; feltehetően a munkások által a hegesztéshez használt gázpalackok robbantak fel. A területet a rendőrség lezárta.

A helyi kormányzat tájékoztatási irodája szerint négy ember ragadt az épületben. A polgári védelem emberei egy sérültet kimenekítettek. A lángokat, amelyek az alsóbb emeleteken terjedtek szét, sikerült megfékezni, az épület hűtése folyamatban van – derült ki az internetre is feltett közleményből.

Az épület nem messze található a világ legmagasabb épületétől, a 828 méteres Burdzs Kalifától. A tűzeset világszerte komoly aggályokat vetett fel a felhőkarcolók külsejének beborításához használt alumíniumpanelek biztonságosságával kapcsolatban.