hirdetés

Nem bírta a sámánok italát, ezért gyilkolt. A perui hatóságok szerint a tragédiát az okozhatta, hogy a turisták ittak az ayahuasca nevű, liánból és más őserdei növényekből kotyvasztott hallucinogén főzetből, amelyet az amazonasi őslakók fogyasztanak szertartásaik alatt, hogy transzba essenek.

iquitos peru

Bódító ital hatása alatt egy kanadai férfi leszúrt egy britet a turistáknak tartott sámánrituálé alatt a perui őserdőben. A 29 éves kanadai turistát emberölés gyanúja miatt letartóztatták – erősítette meg a perui rendőrség a DPA német hírügynökségnek a helyi médiajelentéseket Iquitos város közelében, egy őserdei faluban történt szokatlan esetről.

Szemtanúk szerint a 26 éves brit áldozat támadt rá szerda éjjel a kanadai férfira, aki úgymond „önvédelemből” kést ragadott és leszúrta turistatársát. A brit férfit kórházba vitték, de az életét már nem tudták megmenteni. A hatóságok szerint a tragédiát az okozhatta, hogy a turisták ittak az ayahuasca nevű, liánból és más őserdei növényekből kotyvasztott hallucinogén főzetből, amelyet amúgy az amazonasi őslakók fogyasztanak szertartásaik alatt, hogy transzba essenek.

Európából és Észak-Amerikából már évek óta érkeznek utazók Peruba, Kolumbiába és Brazíliába, hogy részt vegyenek ilyen sámánszertartásokon. A szervezők gyakran azt állítják, hogy az ayahuascaceremónia segíthet a drogokról való leszokásban. A tragédia egy olyan „spirituális központban” történt, ahol két ausztrál kínál tíznapos ayahuascaélményt 1200 dollárért.