hirdetés

Az amerikai elnök ma telefonon tárgyal több politikussal a térségből. Szerdán végső bejelentés várható, hacsak Trump máshogy nem dönt. Ha az USA elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának, minden felfordulhat.
trumpDonald Trump hozza a szokásos formáját. Nagy játékos. Ismét a bejelent-majd-elhalaszt taktikát választotta Jeruzsálem ügyében is?

Miután korábban bejelentette az USA elnöke, hogy Jeruzsálembe költözteti Amerika izraeli nagykövetségét, jelentős feszültséget keltve ezzel a Közel-Keleten, a korábbi halasztás után, ma több vezetővel tárgyalt, és megint csak annyit lehet tudni, szerdán bejelenti a döntését. Vagy lehet, hogy bejelenteni.

Trump tárgyalt, illetve tárgyalni fog Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel, Mahmúd Abbász palesztin elnökkel és Abdullah jordániai királlyal – közölte Sarah Sanders fehér házi szóvivő.

Abbász szóvivője viszont azt közölte, hogy Trump bejelentette a költözést a palesztin elnöknek, aki veszélyes következményekre figyelmeztette, írja az izraeli Haaretz. A Reuters úgy tudja, Trump el fogja ismerni Jeruzsálemet izraeli fővárosnak.