hirdetés

Állítólag az Egyesült Államok korábbi Budapestre akkreditált nagykövete, David Cornstein azért lobbizott a Trump-kormánynál, hogy vegyék fel Habony Árpádot a volt elnök kampányába. Úgy tűnik Habonyt mint a Fidesz korábbi sikeres választási guruját már Florida tejhatalmú kormányzójának Ron DeSantisnak is ajánlják, ezzel csak az a baj, hogy a floridai republikánus politikus az MDF-hez kötődik, hisz náluk tanulta a politika fortélyait.

Habony Árpád majdnem bekerült Trump választási csapatába, legalábbis sokan lobbiztak ezért. Legfőképp az USA korábbi budapesti nagykövete David Cornstein is és mások is. Azonban a Fidesz korábbi sikeres választási guruja Trump csapatába nem tudta beverekedni magát, hogy miért az rejtély egyenlőre.

Egy biztos ami megy Magyarországon az nagy valószínűséggel nem megy Amerikában, legalábbis ha a tévés és újságírói trendeket nézzük. Természetesen a választás és a média valahol összefonódik de ez a két terület nagyon nem ugyanaz. Tény kérdése Habony itthon csodát művelt a Fideszel. Azonban az amerikai gondolkodástól messze áll, persze sikereket biztos érne el ott is, de kevésbé látványosat mint anno 2010-ben véghez vitt.

Nos Habonyért sokan lobbiztak de Donald Trump kampánycsapata nem tervezi alkalmazni Habonyt.

Természetesen már arról is hallani, hogy nem csak Trump, de a másik esélyes republikánus elnökjelölt, Ron DeSantis köreivel is jó kapcsolatot alakított ki Orbán Viktor, akire egyre jobban figyelnek a republikánus párt környékén.

Sokan úgy vélik, akár el is leshetnek Orbán Viktor miniszterelnöktől új politikai fogásokat, így a 2024-es választásra egy olyan Orbán-mixszel készülhetnek, mint a bevándorlók elleni harc, a melegjogok elleni küzdelem, sőt, a mostaninál ellenségesebb hangnem Ukrajnával is. MIndezzel egy nagy baj van. Florida sikeres kormányzója DeSantis kötődik Magyarországhoz nem kicsit, azonban nem a Fidesz révén, hanem az MDF-nek köszönhetően. Bizony bizony nemcsak a fiatal republikánus járt az MDF jeles politikusaihoz tanulni de fordítva is megtörtént, amikor DeSantis még nem volt Florida vezére. Így összességében aligha hihető, hogy DeSantis kampányában HAbony vár bármelyik más Fideszes részt vehetne.