hirdetés

Donald Trump szerint csalás történt a választásokon. Vereségét továbbra sem ismeri el még annak ellenére sem, hogy neje Melania Trump is erről győzködi. A bukott amerikai elnök kezd nevetségessé válni és nagy kérdés meghívja-e a Fehér Házba Joe Bident a győztest, hisz így szokás évtizedek óta.

 

Donald Trump még mindig nem hajlandó beismerni választási vereségét, szerinte azokban az államokban elcsalták a választásokat, ahol Biden nagy hátrányból is fordítani tudott. A még hivatalban lévő elnök legújabb twitjében is kitart korábbi véleménye mellett.

“Hisszük, hogy ezek az emberek tolvajok. Ez egy ellopott választás volt. A legjobb brit választási elemzők is azt írták reggel, hogy ez egy ellopott választás volt. Elképzelhetetlen, hogy Biden lekörözze Obamát néhány államban” – írta Trump, aki kiegészítésként még hozzátette: “Ahol számított, ott ellopták, amit el kellett lopniuk.”

Trump azt írta, számos csalásról kaptak információt, azt is pedzegette, hogy a levélszavazatok hitelesítésével szerinte problémák voltak, és ez az egész választás hitelességét megkérdőjelezi.

A CNN egy az amerikai elnök családjához, de meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írta, hogy már a First lady, Melania Trump is azt tanácsolta Donald Trumpnak, hogy fogadja el a vereségét.

Melania Trump nyilvánosan nem kommentált a választásokat, de magánemberként többször is megtette, állította a forrás.

Már több Trumphoz közelálló személy, többek közt az elnöki tanácsadó Jared Kushner is azt javasolta, hogy a republikánus elnökjelölt törődjön bele a vereségbe. Most ehhez a csoporthoz csatlakozott a first lady.

(csákány)