hirdetés

Úgy tűnik, az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi elnöke jónéhány protokoll szabályról megfeledkezett – vagy csak nem akarta betartani őket -, amikor találkozott II. Erzsébet brit királynővel. Trump simán a királynő előtt battyogott, és igazából azt sem tudta mikor , hogyan kell viselkedni.

 

trump 2 bunkoA Daily Mail írása szerint Donald Trump háromszor is megszegte a protokollt II. Erzsébet királynővel való találkozása során pénteken. Az elnök első hibája az volt, hogy több mint tizenkét percen át váratta a 92 éves királynőt, majd ezt követően nem hajolt meg előtte, hogy kifejezze tiszteletét, végül pedig nem engedte előre az uralkodónő, s előtte sétált végig, tiszteletlenül.

Erzsébet királynő pedig egyáltalán nem volt elragadtatva: jópárszor az órájára pillantott, amíg Trumpot és feleségét, Melaniát várta. Amikor pedig végül megérkezett a házaspár windsori kastélyhoz, az amerikai elnök szinte egyből megszegte a királyi protokollt: az udvarias meghajlás helyett kézfogással köszöntötte a királynőt. A first lady is hasonlóan cselekedett: pukedlizés helyett ő is kezet rázott Erzsébettel.

De ez még nem minden: Donald Trump a legnagyobb hibát akkor követte el, amikor hátat fordított a királynőnek, s végig előtte sétált, ahogyan elhaladtak a katonák mellett. Pedig a szigorú szabályok szerint egyiket sem lett volna szabad.