hirdetés

Tragédia Várnában
2014-06-21 11:13

Heves esőzés következtében víz öntötte el a bolgár tengerparton fekvő Várna városát, a rendőrség szerint emiatt legalább tíz ember meghalt, köztük egy ötéves gyerek.

Bulgária legnagyobb, a turisták körében közkedvelt fekete-tengeri kikötőjében az esti órákban rövid idő alatt félhavi átlagnak megfelelő eső esett. Helyszíni beszámolók szerint a város nagy részén az utcákat ellepte a víz, megbénítva a közlekedést. A rohamkocsik sem tudnak eljutni a bajba kerültekhez. Várna több kerületében lekapcsolták az áramszolgáltatást.

Nikolai Kacsev helyi rendőrparancsnok közölte, hogy tíz vízbefulladt holttestet találtak a város utcáin, de azt nem tudta megmondani, hogy pontosan hány ember tűnt el.

Szemtanúk szerint még rosszabb a helyzet a Várna tőszomszédságában, a fekete-tengeri csatorna túloldalán fekvő Aszparuhovo településen, ahol az utcák hirtelen folyókká változtak, autókat és fákat sodorva el.

Plamen Oresarszki kormányfő utasítására a mentési munkálatok összehangolása végett azonnal Várnába utazott Cvetlin Jovcsev miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter