hirdetés

Egy lövöldöző ámokfutó gyilkolt az ausztriai Vorarlberg tartományban egy koncerten vasárnap hajnalban, két embert megölt, 11 személyt pedig súlyosan megsebesített, majd magával is végzett. A motoros buli így tragédiába torkollott, és csak a szerencsének tudható be, hogy nem mészárolt le több embert a megvadult öngyilkos merénylő.

ámokfutó lövöldöző ausztria

Az Ausztria nyugati felén fekvő Nenzing településen történtek pontos háttere egyelőre ismeretlen, jelenleg is zajlik a helyszínelés, a kihallgatás és az áldozatok azonosítása.

Az egyik motorosklub által szervezett koncert szombat délután kezdődött, és nagyjából 150-en vettek részt rajta. A rendőrség közlése szerint a történteket megelőzően a koncerthelyszín parkolórészénél a későbbi elkövető egy nővel veszekedett. Ezt követően a 27 éves dühödt férfi a kocsijából egy lőfegyvert vett elő, a koncert helyszínére ment, és lövöldözni kezdett. A lövöldözés során két ember életét vesztette, tizenegyen – részben súlyosan – megsebesültek, a nő sértetlen maradt. Nem sokkal ezután az elkövető a közeli parkolónál magával is végzett. Az eset vasárnap hajnali három órakor történt.

A sérülteket a tartomány különböző kórházaiba vitték, azonban mivel a helyszín magasfeszültségű vezetékek közelében volt, helikopter nélkül kellett megoldani az emberek szállítását.