hirdetés

Nagy a baj továbbra is. A görög kormány úgy döntött, hogy két nappal meghosszabbítja a bankok zárva tartását – jelentette be Luka Kaceli, a görög bankszövetség elnöke, miután a pénzügyminisztérium és a pénzintézetek képviselői megbeszélést tartottak.

greece-financial-crises

Kedden és szerdán is zárva tartják az ország területén működő bankokat – közölte Luka Kaceli. A 60 eurós készpénzfelvételi limiten nem változtattak, a további fejlemények pedig attól függenek majd, hogy az Európai Központi Bank kormányzótanácsa milyen döntést hoz a görög bankok működését biztosító sürgősségi likviditási támogatásról.
A görög kormány június 28-án, vasárnap rendelte el, hogy másnaptól kezdve hat munkanapra, július 7-ig tartsák zárva a bankokat és a tőzsdét. Emellett pedig tőkekorlátozásokat vezettek be, így egyebek között 60 euróban limitálták a helyi kibocsátású bankkártyával naponta felvehető készpénz összegét, és megtiltották az átutalásokat külföldre.
A külföldi turisták pénzfelvétele is korlátozva van úgy tudni. A szállodákban sem mindenhol lehet bankkártyával fizetni. A biztos a készpénz. Üzemanyag egyelőre még van az országban és lesz is ezt állítják a görög illetékesek.