hirdetés

Brutális mészárlás Amerikában. Fegyveresek kezdtek lövöldözni egy kaliforniai szociális ellátó központban, a támadásban húszan megsérültek és tizenketten meghaltak. Azt egyelőre nem tudni, a három fegyveres miért hajtotta végre a brutális gyilkosságsorozatot. Egyelőre a szélsőséges terrorakció lehetőségét sem zárták ki az FBI ügynökei.  

san bernardino

Húsz sebesültje és 12 halottja van egy lövöldözésnek a kaliforniai San Bernardinóban, egy helyi szociális ellátó központban. Az ABC rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy legalább három erősen felfegyverzett támadó lehetett, akik helyi idő szerint 11 órakor kezdtek el lövöldözni. A rendőrök egy fekete terepjárót keresnek, ami elmenekült a helyszínről.

A hatóságok még mindig a helyszín biztosításával vannak elfoglalva, eddig senkit nem tartóztattak le. Az akcióhoz a Szövetségi Nyomozó Iroda, azaz az FBI és az Egyesült Államok Alkohol-, Dohány-, Lőfegyver- és Robbanóanyag-ügyi Irodájának, az ATF-nek az ügynökei is csatlakoztak.

A város seriffje mindenkit arra kért, hogy ne menjen a környékre. Több áldozatot hordágyon toltak ki az épületből. A közeli kórház szóvivője azt mondta, hogy felkészültek a sebesültek fogadására.

San Bernardino egy órára van Los Angelestől. A támadás helyszíne, az Inland Regional Center egy értelmi fogyatékosokat ellátó központja volt. A támadás kezdetekor több százan, köztük sok gyerek lehetett az épületben.

Több szemtanú hozzátartozója még mindig bent van a központban, ahol a rendőrök jelenleg is keresik a támadókat. A BBC-nek nyilatkozó egyik szemtanú arról számolt be, hogy sok halottat lát maga körül a földön.