hirdetés

Brutális méretű elefántmérgezés. A Hwange Nemzeti Park tisztségviselői megerősítették a hírt, hogy több elefántot is ciánnal öltek meg orvvadászok – a hatóságok öt embert tartóztattak le. Ez ugyanaz a nemzeti park, ahol nemrég Cecilt, a híres oroszlánt is lelőtték.

A picture taken on February 23, 2012 shows an elephant which has been killed by poarchers at Bouba Ndjidda National Park in northern Cameroon, near the border with Chad. Nearly 500 elephants have been killed in a Cameroon national park in less than two months by poachers from Sudan and Chad, a park official told AFP on February 23.  AFP PHOTO / STR

A Hwangéban 11, egy másik nemzeti parkban, a Matusadonában további 3 elefántot mérgeztek meg – mérgezett csalival, például narancshéjjal , a kegyetlen vadászok. A ciános elefántgyilkosok 4 állatnak levágták az agyarait, a többieké még érintetlenek voltak – feltehetően azért, mert az orvvadászokat megzavarták, mielőtt levághatták volna azokat. A megölt elefántok közül több még túl fiatal volt ahhoz, hogy agyara legyen. A legfiatalabb csupán 3 hónapos volt. A csalik azonban nem csak az elefántokat vonzották be: a parkok szakemberei elhullott impalákat és keselyűket is találtak a környéken – írja a CNN.

Sajnos nem ez az első alkalom, hogy ciánnal öltek az orvvadászok. 2013-ban mintegy 300 elefánttal végeztek egyszerre a méreg segítségével a Hwange Nemzeti Parkban.