hirdetés

Tiszta Amerika volt tegnap éjjel Nagyszombat. Egy nőkkel teli Fiat Brava a rendőröknek megállt, majd padlógázzal elmenekült. A szlovák rendőrök több mint harminc lövést adtak le a megvadult csajokkal teli autóra, és húsz kilométeren tartott a hajsza. Két nőt kórházba vittek.

szlovák üldözés

Mivel az autó majdnem elgázolta az egyik rendőrt, ezért rálőttek. Nem is egyszer, az Esti Újság úgy tudja, több mint harminc alkalommal. A golyózápor többnyire  a kocsi hátsó részét találta el, de a sofőr így sem lassított. Bucsány (Bucany) felé vette az irányt, a rendőrök pedig üldözni kezdték és erősítést hívtak – tájékoztatta a Parameter.sk -t Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő.

Amikor az üldözött autó Karkóc községbe ért, a rendőrök újabb figyelmeztető lövéseket adtak le, és eltalálták a Fiat egyik hátsó kerekét is. A megvadult női sofőr azonban ezek után sem adta fel, és tovább száguldott, ahol a helyi szövetkezet területére betérve állt csak meg.

Az egyik rendőrautóból ekkor azonnal kiugrott két rendőr, hogy őrizetbe vegyék az ámokfutót, de a sofőr újra tövig nyomta a gázt, és autójával a rendőröket vette célba. Ekkor újra tüzeltek a rendőrök. Az eszeveszett sofőr végül feladta a hajszát, és megadta magát.

Amikor a rendőrök őrizetbe vették az autóvezetőt, csak akkor vették észre, hogy az illető nő – rövid, kakastaréjra formázott haja miatt egész addig azt hitték, hogy férfi ül a volán mögött.

Az autót vezető 21 éves galgóci Michaelát két golyó találta el – az egyik a mellkasán, a másik a fülén –, az anyósülésen ülő, 16 éves Ninát pedig a vállán lőtték meg a rendőrök. Az üldözött kocsi további két – 19 és 17 éves – utasa sérülés nélkül úszta meg a hajszát.