hirdetés

A legfrissebb adatok szerint meghaladta a 30 ezret az új koronavírus okozta Covid-19 járvány nagy-britanniai halálos áldozatainak száma. Ennek ellenére optimisták a brit szakemberek, mert a halottak száma napról napra kevesebb.

 

Robert Jenrick, az önkormányzatokért felelős miniszter, aki a szokásos napi kormányzati sajtótájékoztatót tartotta a Downing Streeten, elmondta: az előző 24 órában 649-en haltak meg a járványban, így a nagy-britanniai halálos áldozatok száma 30 076-ra nőtt.

Yvonne Doyle, az angliai közegészségügyi szolgálat (Public Health England, PHE) orvosigazgatója azonban a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a halálozási számok lassan ugyan, de már csökkennek. Doyle professzor a grafikonokkal illusztrált sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a napi halálozások számának hétnapos mozgó átlagát követő görbe – amely kisimítja a napi ingadozásokat – a múlt hónap második fele óta folyamatosan lefelé tart.

Nagy-Britanniában szerdáig 1 448 010 koronavírus-szűrést hajtottak végre és 201 101 ember lelete volt pozitív. Az elmúlt egy napban 6111 új fertőzést mutattak ki.