hirdetés

Trump bajban. 4-5000 embernek lett elege egyszerre a nyomorból, bűnből, gyilkosságokból. Felkerekedtek, hogy Hondurasból Mexikón át Amerikába érjenek.

honduras 2 menekült4-5000 hondurasi, guatemalai és salvadori menekült igyekszik az USA felé, egy részük belépett Mexikóba, és eltökéltek, hogy eljutnak az USA-ba bármi áron.

A tömeg eredetileg az észak-hondurasi San Pedro Sula városából indult el, akkor még csak 3000 ember. Azóta csatlakozott hozzájuk további mintegy 2000, a tömeg most másfél kilométer hosszú. 1500-2000 ember jutott be mexikói területre napokkal korábban. Pirkadatkor becslések szerint további 1500 ember várakozott még a mexikói határ guatemalai oldalán, hogy legálisan átkelhessen Mexikóba. Mexikóba egy hídon keresztül lehet átjutni, ezt a hatóságok lezárták, de a menekültek csónakkal is átkelnek a folyón.

Donald Trump amerikai elnök a héten kilátásba helyezte, hogy lezárja az Egyesült Államok déli határát, és a határhoz vezényli a katonaságot, ha Mexikó nem állítja meg az Egyesült Államok felé tartó menekülteket Guatemalából, Hondurasból és Salvadorból. Honduras a világ egyik legveszélyesebb országa, különösen az országban tevékenykedő bandák és a kábítószer-kereskedelem miatt. Emellett a kilencmilliós lakosság 68 százaléka szegénységben él.