hirdetés

Tovább tombol az ítéletidő Amerikában, pontosabban Texasban. Közel hárommillió háztartás maradt áram nélkül a szokatlan hideg és havazás miatt és már akadozik a vízszolgáltatás is több városban napok óta. Sőt már a boltokból is kifogyott minden. Kezd igazi rémálommá válni a helyzet.

 

Texas hétköznapjait rendesen felborította a rég nem látott havazás és csontrepesztő hideg. Akadozik az áramellátás is. Az ítéletidő már 30 ember életét követelte és itt még nincs vége az amerikai rémálomnak.

Az emberek hosszú sorokban várakoznak a szupermarketekben, ahol a polcokat már leürítették és alig alig van árú, ami szinte elképzelhetetlen Amerikában.

Mintegy 2,7 millió háztartás maradt áram nélkül Texas államban a szokatlan hideg miatt. Az évtizedes rekordokat döntő hideg, a havazás és jegesedés miatt káosz alakult ki az utakon és a légi közlekedésben.

A texasiak életét nehezíti, hogy az áramkimaradások miatt a vízvezetékek megfagytak, így az Egyesült Államok második legnépesebb államában mintegy hétmillió embert kértek a hatóságok a vízfogyasztás csökkentésére vagy szüneteltetésére. Amit elég nehéz egy amerikai fogyasztói társadalomnak egyik napról a másikra betartani.

A texasiak az időjárás enyhülésében bíznak de erre még napokig várni kell.

(Nagy Attila)