hirdetés

Terror New Yorkban ?
2017-10-31 23:05

Legalább hat ember meghalt és kilenc megsebesült kedden New Yorkban: egy iskolabusznak hajtott egy kisteherautó egy forgalmas bicikliútnál, ami után lövések zaját lehetett hallani, a hatóságok egy gyanúsítottat őrizetbe vettek – közölte az amerikai nagyváros rendőrsége.
baleset és lövöldözés manhattanA hatóságok terrorcselekményként kezelik a történteket. A New York-i rendőrség közlése szerint a sofőrt – aki két fegyvernek látszó tárggyal szállt ki az autóból – rendőrök meglőtték, majd őrizetbe vették. A sofőr állapotáról egyelőre nincs bővebb információ.
Az incidens Manhattan délnyugati részében történt.

Az AP amerikai hírügynökség egyik fotóriportere a helyszínen legalább két, ponyvával takart mozdulatlan testet látott. Egy szemtanú több vérző embert látott a földön heverni. Elmondások szerint a bicikliútra hajtó jármű egy kisbusszal és egy másik autóval is összeütközött.

Azt kérték a helyiektől, hogy lehetőleg kerüljék el a Chambers Street és a West Street környékét, a helyszíni képek alapján nagy a rendőri jelenlét ezekben az utcákban.