hirdetés

Terror Isztambulban
2015-08-10 10:44

Robbantásos merényletet követtek el egy isztambuli rendőrségi épület ellen, és az amerikai konzulátusnál is heves tűzharc alakult ki. A terrortámadásban öt rendőr és két civil is megsebesült – jelentette az Anadolu török mállami hírügynökség.

istanbul terror

A magánkézben lévő Dogan hírügynökség beszámolója szerint a detonáció megrongált több szomszédos házat és mintegy húsz, a közelben parkoló gépkocsit is. Egyelőre senki sem vállalta magára a merényletet, a támadást azonban egy olyan időszakban követték el, amikor kiújultak az összecsapások a török biztonsági erők és a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyveres lázadói között. A Hürriyet című napilap szerint a rendőrségi épület közelében összegyűlt emberek a PKK elleni jelszavakat skandáltak.

A robbantás mögött ugyanakkor iszlám szélsőségesek is állhatnak, miután Törökország hosszas vonakodás után – a 32 halálos áldozatot követelő suruci merénylet hatására – július 24-én légicsapásokat indított az Iszlám Állam szervezetének szíriai állásai ellen, és beleegyezett abba, hogy amerikai harci gépek az Iszlám Állam erői elleni csapásokhoz használhassák a szíriai határ közelében lévő incirliki légi támaszpontot.

(Fotó: BBC )