hirdetés

Svédország újabb terror sokkban. Most nyolc embert késelt meg egy ámokfutó Vetlanda településen. Az ügy elég zavaros, mert először csak gyilkossági kísérlet miatt nyomoztak a rendőrök, amiből később terrorista ügy lett. Emlékezetes 2011-ben a hírhedt Anders Breivik ügye borzolta a kedélyeket, amikor megölt 77 embert, legfőképp iskolásokat.

 

Legalább nyolc embert megsebesített egy férfi, aki többeket megkéselt a dél-svédországi Vetlanda nevű kis település központjában. A rendőrség szerdán közölte, hogy már lehetséges terrortámadásként vizsgálja a bűncselekményt.

A svéd rendőrség korábban azt mondta, hogy meglőtte és letartóztatott egy fiatal férfit, akit eleinte gyilkossági kísérlettel gyanúsítottak. A hatóságok nem közölték, hogy az elkövető milyen fegyvert használt, és azt sem, hogy milyen fokú sérüléseket szenvedtek el az áldozatok. Így azt sem tudni, hogy az elkövető milyen indíttatásból kezdte el kaszabolni az embereket.

Svédország egyik legvéresebb terrorista ügye 2011-ben történt. Anders Breivik muszlim ellenes akciójának középpontjában a liberális politikusok gyerekei álltak, akik az elítélt férfi szerint támogatták a bevándorlókat. Breivik 77 embert mészárolt le, többségében kamasz fiatalokat.

( Turi)