hirdetés

Szinte hihetetlen de a hadsereg már robotokat használ a veszélyes célpontok kivégzéséhez, nem a kommandósok életét veszélyeztetik. Így ölte meg a MOSZAd az izraeli titkosszolgálat az irániak atomprogramját vezető tudóst Mohszen Faridazet állítólag. Tényleg lassan eljön a Terminátorok ideje ?

 

Távvezérlésű robottal likvidálta az izraeli hírszerzés, a Moszad az iráni atomprogram mögött álló vezető tudósát tavaly novemberben – írja a New York Times

Eddig is pedzegették, hogy egy robotfegyverrel, mármint egy robotikus lőfegyverrel likvidálták a tudóst, akivel együtt a felesége is meghalt. A legfrissebb hírek szerint több hónapon át, darabonként csempészték Iránba a távvezérelhető nehézfegyvert, azaz mindig csak egy alkatrészt, amíg össze nem tudták legózni a merénylethez szükséges elemeket.

Mohszen Faridaze likvidálásakor véléhetőleg egyetlen Moszad-ügynök sem volt a közelben, bár a merénylet elkövetése után emlegettek hatvan fős halálosztagot is.

A legújabb verzió szerint a mesterséges intelligenciával megspékelt robotgépágyú, amelyet egy Nissan pickupban rejtettek el, működött a gyilkosság idején, csak a fegyvert eltüntetni hivatott robbanószerkezet mondta be az unalmast, így az irániaknak ölébe hullott a szofisztikált technológia.

( Horváth )